Polityka Prywatności


Ochrona danych osobowych i prywatności
 Kupujący wypełniając formularz Rejestracji/interaktywny formularz Zamówienia oświadcza, że
podane dane są zgodne ze stanem faktycznym.
 Wypełniając ww. formularze lub podając dane w e-mailu Kupujący wyraża zgodę na
przetwarzanie podanych danych w celu realizacji i obsługi Zamówienia przez Sprzedawcę, który
jest jednocześnie administratorem danych, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997
r. o ochronie danych osobowych.
 Dane osobowe znajdujące się w bazie danych Sprzedawcy nie są przekazywane podmiotom nie
uczestniczącym w realizacji Zamówienia.
 Kupujący zgodnie z powołaną powyżej ustawą ma prawo wglądu do swoich danych osobowych,
możliwość ich poprawiania oraz usunięcia. Sprzedawca zapewnia każdemu Kupującemu prawo
kontroli przetwarzania danych zgodnie z art. 32 ustawy o ochronie danych osobowych.
 Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na przetwarzanie danych
osobowych uniemożliwia zrealizowanie zamówienia Kupującego.
 Zapisując się do Newslettera w Sklepie Kupujący wyraża zgodę na wykorzystywanie e-maila
podanego przez Kupującego do informowania go o ofercie Sprzedawcy, tj. o nowościach i
promocjach.
 Adresy mailowe Kupujących, którzy zarejestrowali się w Newsletterze wykorzystywane są tylko w
celu wysyłania informacji o ofercie Sprzedawcy. Adresy te nie są przekazywane osobom trzecim.
 W każdej chwili Kupujący ma prawo zrezygnować z Newslettera.
 Na stronie Sklepu są wykorzystywane pliki cookies. Stosowane są one w celach zapewnienia
maksymalnej wygody wszystkich użytkowników (w tym Kupujących) przy korzystaniu ze Sklepu
(zapamiętywanie preferencji i ustawień na stronie, zbieranie anonimowych danych dla celów
reklamowych i statystycznych). Korzystanie ze Sklepu bez zmiany ustawień w przeglądarce
dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w urządzeniu końcowym (np.
komputerze) każdego użytkownika. Jeżeli użytkownik nie wyraża zgody na stosowanie plików
cookies powinien zmienić ustawienia swojej przeglądarki.
 Tutaj znajduje się więcej informacji.
Informacje o polityce prywatności są również zawarte w regulaminie § 7 Ochrona danych
osobowych i prywatności.